Бронз за Болярчета от международен турнир в Бургас
Бронз за Болярчета от международен турнир в Бургас / Личен архив

Футболен спектакъл изнесоха близо 300 малчугани от 14 родни и чуждестранни клубове в традиционния турнир „Звездичка къп” в Бургас. Той бе за деца във възрастовите групи 2003/ 2004 год. и 2005/ 2006 год. Организатори бяха ДФК „Звездичка” и община Бургас. При по- малката възраст победители станаха домакините от първия отбор на „Звездичка”, записали четири победи и 2:0 на финала срещу ЦСКА. Третото място бе спечелено от „Болярчетата” /В. Търново/ след успех срещу „Славия” с 3:1.

Преди това възпитаниците на Николай Колев и Десислав Божков допуснаха само една минимална загуба от ЦСКА. В предварителната група великотърновските момчета удариха „Феърплей” (Македония) с 3:0 и втория тим на „Звездичка” с 1:0.

В решаващия мач за първото място в групата ЦСКА поведе с 2:0, след което „Болярчетата” изравниха за 2:2. Последва нова размяна на голове за 3:3, а в самия край столичани стигнаха до 4:3. С хеттрик за великотърновци се отличи Диян Бонев.

Така малките великотърновци получиха купата за третото място и медали, както и грамоти. Кристиян Тодоров игра отлично в целия турнир и по всеобщо мнение бе сред най-добрите футболисти в надпреварата.

„Доволни сме от участието. Съжаляваме за минималната загуба от ЦСКА, защото бяхме като цяло по- добрият отбор но повлия притеснението на момчетата и липсата на късмет. Стана хубав турнир, организацията бе на ниво и ползата от участието ни е голяма”, коментира треньорът Николай Колев.