“Болярско село” и “Алпласт” са финалистите на зимния турнир по футбол
“Болярско село” и “Алпласт” са финалистите на зимния турнир по футбол / Sofia Photo Agency

"Алпласт" пречупи с 2:1 "Лозен" и се класира на финала на зимния турнир по футбол в ДКС "В. Левски". Първият петъчен полуфинал бе равностоен и качествен, но в заключителните секунди играчите изпуснаха нервите си, сбиха се и трима от тях ще пропуснат последните двубои на отборите си, тъй като получиха червени картони. В спора за купата "Алпласт" няма да разчита на голмайстора на турнира до момента Илиян Димитров и на вратаря си Боян Андонов, а в малкия финал "Лозен" ще е без Ангел Кабакчиев.

Първото полувреме завърши без гол, като в 6- ата минута Мирослав Терзиев удари греда за лозенци, а за великотърновци Мартин Иванов и Илиян Димитров стреляха по веднъж опасно.

В 25- ата минута и съперниците си размениха по един гол. След отлично двойно подаване Илиян Димитров откри за "Алпласт". Веднага след подновяването на играта Йордан Кабакчиев изравни  1:1. При ответната атака пък "Алпласт" вкара, отново чрез Илиян Димитров, за когото голът бе единайсти и го изведе начело при стрелците.

До края "Лозен" опита всичко, за да възстанови равенството. В 34- ата минута най- активният Ангел Кабакчиев стреля в сглобката на гредите. Имаше и други опасности пред вратата на Боян Андонов, но гол не падна и за втора поредна година лозенци ще играят за третото място.

 Двуостър мач изиграха и другите два полуфиналиста "Поликрайще" и "Болярско село". До почивката поликрайщенци можеха да поведат, чрез Петьо Ламбов, Николай Боянов и Петър Рачев, а великотърновци чрез Георги Донев и Стелиян Станчев. През второто полувреме атаките и към двете врати продължиха, а за нарушения трима футболисти почиваха принудително по две минути.

При ударите за определяне на краен победител "Болярско село" се наложи с 4:3. Двата тима си биха по девет дузпи, като вратарят на "Болярско село" Йордан Василев спаси една повече от колегата си Цветомир Цветанов, а при последното изпълнение самият той бе точен и прати отбора си на финал.

Така във вторник от 18 ч. "Поликрайще" и "Лозен" ще спорят за третото място, а час по- късно "Болярско село" и "Алпласт" ще определят носителя на купата.