Болярки стартираха с победа в женското футболно първенство
Болярки стартираха с победа в женското футболно първенство / netinfo

С водосвет за здраве и успехи, отслужен от отец Асен и победа над “Берое” /Стара Загора/ стартира в новото футболно първенство за жени отборът на “Болярки”. Водосветът бе в съблекалнята на домакините на стадион “Ивайло”, която вече е осветена по инициатива на старши треньорът на великотърновки Валентин Витанов.
Веднага след ритуала възпитаничките му се наложиха с 1:0 над старозагорки. Победното попадение отбеляза Гергана Цанкова в 27- ата минута, след пас от левия фланг. “Болярките” доминираха през цялата среща, но направиха доста пропуски пред вратата на гостенките. Силен мач изиграха освен голмайсторката още капитанът на тима Миглена Любенова и Тодорка Златкова. Пролича, обаче липсата на контузената Галя Ечева, която лекува травма в коляното и чието завръщане отборът очаква с нетърпение. В срещата официален дебют направиха привлечените през това лято попълнения от Пловдив- Мария Павлова, Анелия Динкова, Кремена Петкова и Радослава Кирова.
В събота от 13, 30 часа великотърновки приемат на стадион “Ивайло” столичния “LP Суперспорт”, в мач от втория кръг на шампионата.