БЧК започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се български граждани
БЧК започна раздаването на хранителни продукти на нуждаещи се български граждани / netinfo

БЧК започва раздаването на хранителни продукти в изпълнение на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане по Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. Продуктите ще се раздават по списък от 3.04. до 4.05. от 9.00 ч. до 12.00 ч. всеки работен ден.

Пунктът за раздаване за Горна Оряховица се намира в ПГЕЕ “М. В. Ломоносов“ – задния вход на училището.
 Право да получат хранителни продукти имат лица и семейства, подпомагани с целева помощ за отопление за отоплителния сезон 2015/2016 година; майки/осиновителки/, които са получавали месечни помощ за отглеждане на дете до навършване на една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейните помощи за деца /ЗСПД/ към м.октомври 2016 г.; лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици,записани в първи клас по чл.10а от Закона за семейните помощ за деца/ЗСПД/ за учебната 2016/2017 г.; лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки роднини и в приемни семейства по реда и условията на Правилника за прилагане на Закона за закрила на детето/ППЗЗД/ към м.октомври 2016 г.; лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии при форсмажорни обстоятелства, подпомогнати с еднократна помощ по реда на чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане/ППЗСП/, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение към м.октомври 2016; лица с установени 90 % трайни увреждания с чужда помощ, получили интеграционни добавки по реда на Закона за интеграция на хората с увреждания /ЗИХУ/, които имат личен доход до 314 лв. към м.февруари 2017 г. и лица получили месечни помощи за отглеждане на дете с трайно увреждане, по реда на чл. 8д от Закона за семейните помощи за деца /ЗСПД/ към месец февруари 2017 г.

Всички правоимащи, включени в списъците ще получат по 16,320 кг хранителни продукти: леща – 7 кг.; рибна консерва – 7 бр. ; лютеница – 4 бр.; грах – 4 бр.; доматено пюре – 2 бр.; мед – 2 бр.; бисквити – 6 бр.

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на Българския Червен кръст, като всеки правоимащ ще получава хранителните продукти срещу подпис и документ за самоличност.