БАСУ награди трима спортни специалисти от Великотърновска област
БАСУ награди трима спортни специалисти от Великотърновска област / DarikNews.bg, архив

Трима спортни специалисти от област В. Търново са отличени с грамоти от Българска асоциация спорт за учащи /БАСУ/, съобщи Георги Велинов. В края на миналата седмица председателят на Зоналния съвет на БФС участва в заседание на Управителния съвет на Асоциацията, чиито член е и в последвалото го Общо събрание.

Старши експартът в Регионалния инспекторат по образование Красимир Узунов, както и спортните експерти в Свищов и Павликени Генчо Стоянов и Цанка Иванова са наградени за сериозен принос в провеждането на ученическите игри през 2010 година.

На форумите в София ръководството на БАСУ е обсъдило и тазгодишните игри. Асоциацията поема организацията на областния и зоналния етап, които предстоят, но е обезпокоена от факта, че все още няма договор с Министерството на спорта за провеждане на финалите.

В същото време до 25 февруари трябва да бъдат събрани документите на кандидатите за домакини и след това да бъдат обработени и разгледани. Взето е решение да се поиска спешна среща с министър Свилен Нейков, на която да се дискутира въпросът.