Атрактивни дами въртяха волана на рали във В. Търново
Атрактивни дами въртяха волана на рали във В. Търново / Дарик нюз

18 екипажа от различни градове стартираха в дамското рали, проведено в неделя в старата столица. Надпреварата протече в три класа, в  две изпитания между конуси за време на полигона на СБА , и „по попътна книга" по маршрут В. Търново- Шемшево, Леденик и обратно за зададено време.

В клас до 1200 кубически сантиметра спечелиха Констанца Томова и Галена Петкова от София с „Фиат Сайченто", следвани от търновските екипажи Стеляна и Деница Кандиларови със „Сузуки Суифт" и Мария Русева и Валентина Русева с „Шкода сити го"

В клас от 1200 до 1600 кубически сантиметра гостенки от други насселени места окупираха тройката, като победителки са Боряна Карагъозова и Зорница Данчева с „Мини купър", пред Звезделина и Нели Белниколови и Мая и Дария Русанови. Това класиране са запази и за републикански шампионат, тъй като стартът бе и трети кръг от него.

Атрактивни дами въртяха волана на рали във В. Търново
netinfo

В клас над 1600 кубически сантиметра екипажите от региона взеха реванш. Първи са Цветомира Христова и Надежда Маринова с „Тойота", пред горнооряховките Галимира Дренска и Нивелина Иванова. Навигатор и на двете състезателки бе Стефка Бонева, караха и една и съща кола „Сеат Леон".

Купата на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, който бе представляван от заместника си Ганчо Карабаджаков, защото по същото време гореше ДНА, стана притежание на Цветомира Христова и Надежда Маринова. До тях на почетната стълбичка се качиха екипажите Силвиана Андреева и Пламена Георгиева, стартирали с „Мазда 2", и Валентина и Димитър Панови, участвали с „Фолксваген Поло". Любопитно е , че Валентина е сестра на кмета Даниел Панов, а навигаторът и Димитър му е син.

В отборното класиране победител е клуба- домакин „Етър Рейсинг тим", пред „Медуза" и „Мегапорт".