Асансьор за инвалиди заработи в търновския театър
Асансьор за инвалиди заработи в търновския театър / netinfo

Вторият във Велико Търново панорамен асансьор за хора с увреждания бе открит в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”.

10-метровото съоръжение е изградено със 60 000 лева по Европейски проект за интеграция на хората с увреждания, съобщи директорът на театъра Любомир Бъчваров.

С пускането му в експлоатация приключва първият етап от проект за изграждане на достъпна среда за хората с увреждания в търновския театър.
Първият във Велико Търново асансьор за инвалиди заработи преди няколко месеца в Регионалната библиотека „П.Р.Славейков”.

В най-скоро време в търновския театър на балкона ще бъдат обособени и две специални ложи за хора с увреждания, каза още Любомир Бъчваров. Билетните каси също ще станат достъпни, след като към тях бъдат изградени специални подходи.

В момента тече подготовката на Коледен гала-концерт с участието на оперната прима Христина Ангелакова и тенорът Калуди Калудов. Той ще бъде на 18 декември от 19,00 часа на сцената на търновския театър. 200 от местата за концерта ще бъдат подарени на хора с увреждания.