Американският колеж Аркус учреди две нови стипендии
Американският колеж Аркус учреди две нови стипендии / Дарик нюз

Две нови стипендии учреди Настоятелството на Американския колеж "Аркус" във Велико Търново. Те са на името на Анета Караиванова и бяха връчени от председателя на Борда на Настоятелството Дочо Караиванов на Георги Велков от 9 "б" клас и на Ивайло Георгиев от 9 "а" клас, който е ученикът с най-добър успех в проценти (98.22).

Учебната година в Американски колеж Аркус бе открита от директора Петър Иванов, пожелал на колежаните "На добър час". Гости на тържеството бяха още инж. Банко Банков, кметът Даниел Панов и ректорът на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ. Градоначалникът благодари на шефовете, преподавателите и учениците за труда през последните години и им пожела нови успехи, а проф. Легкоступ ги поздрави от името на академичната общност и определи Американския колеж "Аркус" като "една от перлите в короната на Старопрестолния Търновград".

Към новоприетите осмокласници се обърна Гергана Герасимова от 12- ти клас, която ги увери, че след пет години завинаги ще запазят в сърцата си преживяното в училище. Те от своя страна положиха традиционната клетва, която полагат всички новопостъпили в колежа.