Само по NOVA - говори адвокатът, който беше взет за кратко за заложник в град Стражица. 55-годишен мъж с психични проблеми насочи срещу него собствения му пистолет. Днес оръжието беше открито.

Вчера следобед съседът на адвокат Николай Ангелов започнал незаконно да реже дървета в гората на Стражица.

„Отивам и му казвам: „Росене, недей бе момче. Утре ще кажат, че аз съм го рязал”. И той отговори: „Аз ще режа всичко и никой не може нищо да ми направи”, разказа Николай Ангелов.

Така между двамата започва скандал. 

„В един момент той ме дръпна, аз го блъснах и той падна и си разкървави ухото. Хвана един трион, леко заострен, и тръгна срещу мен. Аз извадих пистолета да го уплаша. Без предпазител и патрон в цевта. И почна една борба. В един момент, той ме удряше, имам цицини и аз бях на земята. В един момент се чувствах като заложник, защото с пистолета на терасата беше и застана срещу мен с пистолета и го чух, че три пъти изщрака. И той крещеше, че в неговия имот няма кой да влиза и като взе пистолета и побягна нататък”, разказа още Ангелов.

Какъв е поводът за екшъна в Стражица (ВИДЕО)

В опит да разреши кризисната ситуация, на място, освен полиция, пристига и психолог.

Пет часа след началото на скандала, психично болния мъж е задържан, но без пистолета. На влизане в полицията потвърди думите на адвокат Ангелов,  че се е чувствал у дома си в чуждата вила.

„Доколкото знам се скарват за една количка дърва”, разказа Йордан Цонев – кмет на Стражица.

„Не става въпрос за една количка дърва. Там е пълно с камари. Не е лошо момче. Нищо не искам да кажа, но изпада в кризи и като изпадне в кризи,  прави на инат”, разказа Николай Ангелов.

Мъжът е задържан вече за 72 часа. Назначена му е психиатрична експертиза. При потвърждаването на диагнозата му обвиненията ще бъдат свалени, а той отново ще бъде настанен в диспансера.
NOVA