Административно наказание за ексуправителя на Благоустройство ЕООД
Административно наказание за ексуправителя на Благоустройство ЕООД / dariknews.bg

 

Административно наказание постанови Великотърновски окръжен съд за бившия управител на „Благоустройство" ЕООД - В. Търново Милчо Марков.

Обвинението срещу него бе за недостатъчна грижа при стопанисване на повереното му имущество и неизпълнение на задълженията му във връзка с  приватизацията на „Асфалтова база" - Хотница. Базата е обособена част от структурата на „Благоустройство" ЕООД, едноличен собственик на чийто капитал е Община В. Търново. Правоприемник  на дружеството от март тази година е „Инвестстрой - 92".

Преди подписване на договор за продажба с „Пътни строежи„ ЕАД, Милчо Марков не докладвал на кмета за материалните запаси и необходимостта за извозването им от асфалтовата база преди продажбата.

Подписал приемно-предавателен протокол с купувача, като позволил запасите от битум, фракция и пясък да бъдат оставени в асфалтовата база, въпреки че не са включени в сделката.

От това последвала значителна за търговското дружество щета в размер на 72 525 лв. В съдебното заседание бяха представени фирмени протоколи, които доказват възстановената щета. След като страните в процеса се споразумяха, бившият управител на „Благоустройство" ЕООД - В. Търново е освободен от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание в размер на 1000 лева.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване, а производството по делото се прекратява.