80 млади таланти пеят на Сребърна Янтра
80 млади таланти пеят на Сребърна Янтра / dariknews.bg
80 млади таланти пеят на "Сребърна Янтра"
32767
80 млади таланти пеят на "Сребърна Янтра"
  • 80 млади таланти пеят на "Сребърна Янтра"

Близо 80 млади изпълнители ще участват в осмото издание на Международния конкурс за популярна песен „Сребърна Янтра". Фестивалът ще се проведе във Велико Търново от 24 до 26 септември.

На сцената в Музикално-драматичния театър ще се представят участници от 11 държави - Швейцария, Италия, Русия, Полша, Румъния, Сърбия, Турция, Македония, Молдова, Нигер и България. Те ще бъдат оценявани от професионално жури, което за втора поредна година ще председателства Силвия Кацарова.

Конкурсът се организира от Сдружение „Сребърна Янтра" и Община Велико Търново. Победителят ще получи ГРАН ПРИ - статуетка, изработена от Чавдар Велчев, и парична награда от 1000 евро, осигурени от великотърновския Ротари клуб.

Останалите участници ще бъдат наградени с диплом и малки статуетки, каза директорът на конкурса Румяна Начева.

Официалното откриване ще бъде в театъра от 18,30 часа на 24 септември, а гала концертът на участниците и гостите ще започне от 19,00 часа на 26 септември. Входът за трите конкурсни дни е свободен, уточни Румяна Начева, която покани всички великотърновци да се насладят на музикалните изпълнение. Сред гостите ще бъде популярният в Италия млад поп изпълнител Даниеле Гуастела.

Чуйте в звуковия файл повече от Румяна Начева за участниците в тазгодишното издание на „Сребърна Янтра", разпределени в четири възрастови групи.