80 доброволци раздават усмивки във В. Търново
80 доброволци раздават усмивки във В. Търново / netinfo

Доброволческа акция "Аз държа на себе си!" организира във Велико Търново Сдружение „ГЛОУ". Тя ще започне в 11.00 ч. на централната алея в парк Марно поле.

Целта на акцията е да се привлече вниманието на младите хора към проблемите на нездравословния начин на живот и да се стимулират позитивните им нагласи към околния свят. Инициативата ще протече под формата на павилионни тематични занимания, в рамките на които участниците ще могат да си направят перфектната профилна снимка, да научат как да придобият фитнес тяло без диети, да демонстрират физическите си умения и да спечелят награди.

Младите хора ще могат да се включат и в написването на верижно послание "Рецептата на хората, които държат на себе си", което ще пътува до края на годината из различни градове в България. В акцията ще участват повече от 80 доброволци от цялата страна, както и американски доброволци от Корпус на мира, България и от Щатския университет на Западен Кънектикът.

Инициативата се организира от Сдружение „ГЛОУ" в рамките на проект „Заедно можем да променим света", финансиран по Национална програма за младежта (2011 - 2015). „Аз държа на себе си" е заключителната част от шест инициативи, реализирани през 2012 г. от младежи-доброволци в Берковица, Варна, Добрич, Каварна, Кюстендил, Разград и София.