500 се включиха в спортен празник в Ксилифор
500 се включиха в спортен празник в Ксилифор / DarikNews.bg, архив

Около 500 души се включиха в спортно- туристическия празник в събота, с който стартира есенният етап на кампанията "Движи се и победи". Групите се придвижиха до Ксилифор по четири маршрута. Ученици от всички великотърновски училища се качиха до Ксилифор, своя група имаше и ВТУ. Най- активни по традиция бяха децата от основните училища "Хр. Ботев", "Бачо Киро" и "Д. Благоев".

Участници от различни възрастови групи се пуснаха в туристически щафети, преодоляване на различни препятствия, стрелба с лък, дартс, колоездене, блицтурнир по шахмат и т.н. За разлика от пролетта сега нямаше надпревара по спортен риболов, тъй като заради сушата езерцето е пресъхнало. От Туристическо дружество „Трапезица- 1902" обаче са спасили обитателите му.

Около 10 000 рибки са изловени и пуснати в реките Янтра и Белица, съобщи секретарят на дружеството Георги Димитров. Кампанията ще продължи с още два туристически похода до Ксилифор на 8 и 15 октомври. След това жребий ще определи 11 победители в отделните възрасти. И този път голямата награда ще бъде велосипед.