35 000 лева отделя Община В. Търново за провеждане на ученическите игри
35 000 лева отделя Община В. Търново за провеждане на ученическите игри / Дарик нюз, архив

35 000 лева отделя Община В. Търново в новия си бюджет за провеждане на ученическите игри, съобщиха експертите Йордан Дурчев и Георги Давидов. В сряда те проведоха среща с ръководителите на отделните видове спорт, включени в програмата, и определиха датите за провеждането им.

В края на миналата година игрите стартираха с шампионата по футбол в отделните възрастови групи и за първи път Общината спести на участниците замръзналите февруарски терени и минусовите температури. ОУ „Бачо Киро” спечели надпреварата при момчета V-VII клас, ПМГ „В. Друмев” е първи при юноши VIII-Х клас, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия “Ангел Попов” при средношколците.

Общинският кръг на ученическите игри се подновява на 28 януари (вторник) със състезанието по шахмат при учениците V-VII и VIII-Х клас, което ще бъде ръководено от Светла Йорданова.

Баскетболистите ще играят от 7, 10 и 11 февруари от 9 ч. в залата на стадион “Ивайло”, под ръководството на Станислав Балъков.Предвид големия интерес към общинското първенство по волейбол то ще продължи шест дни в ДКС “Васил Левски”, като за него ще отговаря Вихрен Йорданов. На 17- ти февруари са срещите при момчета и момичета V-VII клас, на 18- ти и 24- ти при девойки и юноши VIII- Х клас. От 25-и до 27- ми следващия месец играят средношколците.

На 13- ти и 14- ти февруари в зала “Сава Величков” Йонка Генчева ще проведе игрите по хандбал за трите възрасти.На 28 февруари в залата на ОУ “Бачо Киро” е тенисът на маса, за който отговаря Иван Иванов. Бадминтонистите ще играят на 19-и и 20-и февруари в зала “Сава Величков” под опеката на инж. Димо Димов,  а лекоатлетите ще премерят сили на 21 февруари в закритата писта на стадион “Ивайло” при Галина Пенкова.