255 гола са отбелязани в 58 мача от зимния турнир по футбол
255 гола са отбелязани в 58 мача от зимния турнир по футбол / © Dariknews.bg

Спортно- техническата комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново ще разгледа в сряда възникналите казуси от срещата "Ботев" /Дебелец/- "Феърплей". Двубоят от програмата на зимния турнир по футбол във В. Търново бе прекратен миналия петък, след като дебелчани останаха само с двама полеви играчи на терена и един вратар. От щаба на "Ботев" пък пуснаха жалба за участието на горнооряховския футболен съдия Ивайло Недялков в състава на "Феърплей", което е забранено, според регламента на турнира.

255 гола са отбелязали до момента участващите отбори. Резултатността падна леко през третата седмица от надпреварата в сравнение с втората. През първата зрителите в ДКС „В. Левски" видяха 75 попадения в 20 мача. През втората в същия брой срещи топката влетя 99 пъти в мрежата. През третата головете са 81, но в по- малко мачове- 18. Причината е, че двубоят „Алпласт"- „Импулс" бе отложен за днес, заради снега, не е взет предвид и резултатът от срещата „Ботев" /Дебелец/- „Феърплей", която бе прекратена. Средната резултатност за 58- тте изиграни двубоя е до момента е 4, 4 гола на мач.

Засега най- точни са стрелците на „Япистрой", нанизали 16 гола и осигурили лидерско място на тима си в група „В". Втори по резултатност е отборът на „Ботев" (Златарица) с 15 вкарани гола. В класацията следва „Спортно Търново" с 14 попадения, „Щастливеца", „Гегитрейд" и „Владислав" (Джулюница) с по 12, „Лайтс" с 11 и др.

На обратния полюс по резултатност са отборите на „Тремол" и „Ноу Нейм" с по един отбелязан гол. С най- добра отбрана е „Кантона", който не е пуснал нито веднъж топката в мрежата си. Само по веднъж са се пропукали „Япистрой", „Алпласт" и „Алекс ОК".

В листата на голмайсторите водят Иван Гинов „Владислав" и Йордан Момчилов „Спортно Търново" с по седем попадения, следвани от Иван Александров „Едуардс", Красимир Тодоров" "Килифарево" и Георги Каравасилев „Япистрой" с по шест.

Преди последните срещи от груповата фаза през тези седмица с по три победи в турнира са  „Япистрой", „Лайтс", „Щастливеца", „Едуардс", „Владислав" и „Ботев- 21" (Златарица).

Програмата днес: 16 ч. „Алпласт"- „Импулс, 17 ч. "Кантона"- "Едуардс", 18 ч. "Риболовен център"- "Янтра", 19 ч. "Банка ДСК и клиенти"- "Янтра- 2", 20 ч. "Рейнджърс"- "Сензация".