20 000 лева плаща Етър-24 за лагера в Сандански
20 000 лева плаща Етър-24 за лагера в Сандански / Дарик нюз

Около 20 000 лева ще струва на „Етър-24" лагера в Сандански, съобщи изпълнителният директор на клуба Димитър Манолов. На отбора са осигурени отлични условия за тренировки и възстановяване, с цел максимално добра подготовка за пролетния полусезон, добави той. Това е едва втория лагер, който си позволява клуба в осемгодишната си история.

Други 4000 лева ръководството е отделило за купуване на най-новите футболни топки на „Адидас" от модела „Джабулани". С тях през лятото се играха срещите на Световното първенство в ЮАР. 20 топки вече са закупени и играчите тренират с тях в Сандански. Освен това „виолетовите" са получили и нови зимни тренировъчни екипи.

Междувременно юношите младша възраст на "Етър-24", набор 1995-ти, останаха без треньор. Досегашният им наставник Ивайло Димитров-Руския разтрогна договора си с клуба по взаимно съгласие и замина за София. Бившият футболист на етърци стана треньор, след като не успя да се възстанови от тежка контузия. Клубът плати курсовете му в НСА за получаване на треньорски лиценз. Под негово ръководство наборът се класира на държавни финали и стигна до четвъртфинал за Купа БФС. В момента отборът се състезава в Зона "В. Търново" от името на "Спарта", тъй като момчета са младша възраст първа година. От следващия сезон те отново ще защитават виолетовия цвят. Причината Ивайло Димитров да си тръгне е лична.