19 клуба номинираха свои състезатели за Спортист на годината
19 клуба номинираха свои състезатели за Спортист на годината / DarikNews, архив

19 клуба са номинирали свои състезатели за анкетата „Спортист на В. Търново- 2010", съобщи старши експертът по въпросите на спорта в Общината Мирослав Паничаров. Утре от 14 часа членовете на Комисията за младежта и спорта в Общинския съвет и журналисти пишещи и говорещи за спорт ще анализират резултатите и ще дадат своя вот. Предстои да бъдат избрани най- добрите десет спортисти в Общината на ниво мъже и жени, Топ- 5 на младите надежди и треньор на годината.

Първият прочит на номинациите показва, че през отиващата си година великотърновския спорт няма големи успехи на международното поле, обобщи Мирослав Паничаров. Според него това е нормално, предвид факта, че само община В. Търново е субсидирала спортистите си. При условие, че от Министерството на спорта не отпускат средства няма как само с общински пари да се постигат големи резултати, смята експертът. Той припомни, че Общината е разпределила 106 000 лева между клубовете на територията си през тази година.

„При условие, че имаме 1 500 картотекирани спортисти, е ясно, че парите са недостатъчни. В някои федерации искат по 100- 150 лева само за картотека на състезателите. От тук нататък идват парите за подготовка, пътувания, настаняване и т.н., така че без подкрепа от Държавата няма как да стане", коментира Мирослав Паничаров.