18 компании идват на кариерен форум във ВТУ
18 компании идват на кариерен форум във ВТУ / Ректорът на ВТУ проф. Пламен Легкоступ и управителят на Джоб Тайгър Светлозар Петров, снимка: DarikNews.bg
18 компании идват на кариерен форум във ВТУ
51384
18 компании идват на кариерен форум във ВТУ
18 компании идват на кариерен форум във ВТУ
  • 18 компании идват на кариерен форум във ВТУ
  • 18 компании идват на кариерен форум във ВТУ

18 компании от цялата страна ще вземат участие в националните дни на кариерата, които ще се проведат на 21 март в Пети корпус на Великотърновския университет. Най-големият форум за студентски стаж и кариера в страната ще гостува за осми път във Велико Търново.

Кариерното събитие отново ще срещне работодатели и студенти, за да предложи на младите специалисти подходящи работни и стажантски места на трудовия пазар в България, каза Светлозар Петров, управител на фирма Джоб Тайгър, която организира форума заедно с ВТУ. Тази година Националните дни на кариерата се провеждат между 13 март и 4 април в седем града: София, Варна, Велико Търново, Русе, Свищов, Пловдив и Бургас.

По традиция великотърновското издание е сред най-силните форуми, провеждани в цялата страна, като дава възможност на хиляди млади хора да изберат и стартират бъдещата си кариера в подходящата за тях компания и да заемат желаната позиция. През годините кариерното изложение във Велико Търново е било посетено от близо 7000 души. Над 600 студенти и докторанти от ВТУ са намерили стаж или работа благодарение на тези контакти, каза ректорът на университета проф. Пламен Легкоступ.

Чуйте го в първия звуков файл.

Кариерното изложение ще бъде открито от 10,00 часа на 21 март в Библиотечно-информационния център на Пети корпус и ще остане отворено до 16,00 часа, уточниха организаторите. По традиция форумът е придружен от предварителни специализирани работилници - уърк-шопове. По време на тези часове студентите имат възможност да се запознаят с детайли, свързани с подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и да получат ценни съвети за поведението си по време на интервю за работа.

Представя се и кратка предварителна информация за фирмите, които участват във форума. Тази година студентите ще се срещнат с представители на банкови и финансови институции, фирми, които работят в областта на хранително-вкусовата промишленост и информационните технологии, ще бъде представен и кариерният център на ВТУ. Подготвителната лекция ще бъде на 20 март от 14,00 ч.

За десетте години от съществуването на форума през него са преминали 137 500 студенти и млади специалисти от цялата страна. Над 22 000 от тях са започнали работа или стаж в желаната от тях компания, посочи Светлозар Петров.

Чуйте го във втория звуков файл.