/ iStock/Getty Images
Сред участниците ще има и един италианец
Във Велико Търново 16 улични артисти ще нарисуват 500 кв. метра картина. Това ще се сулчи в периода от 4 до 6 септември, съобщи един от организаторите на събитието Ганчо Ганчев - Гана. Той е неговият колега Калоян Петров събират за втори път художници на фестивал.

Авторите са сред най-известните улични артисти в България, които обикалят света, за да рисуват. Сред участниците има и един италианец, който от няколко години е избрал да живее в България.

"Природа" е темата на фестивала тази година и всички артисти ще рисуват по нея. Освен това всички те ще получат еднаква гама цветове, за да се получи цялостна картината.

Огромната рисунка ще се вижда от всички, които преминават по околовръстния път на Велико Търново.

Докато работят артистите, около тях ще има обособени зона за отдих, бар и арт базар. Ще има и отделена стена, на която ще могат да рисуват всички желаещи. Няма ограничения нито във възрастта, нито пък е нужно те да са майстори в уличното изкуство или художници с академично образование.

Проектът е финансиран по програма "Изкуство и култура" на община Велико Търново. Художниците са успели да защитят идеята си и пред Национален фонд "Култура".
БТА