153 студенти обучават дистанционно в НВУ
153 студенти обучават дистанционно в НВУ / Дарик нюз
153- ама студенти обучават дистанционно в НВУ "В. Левски"
69685
153- ама студенти обучават дистанционно в НВУ "В. Левски"
153- ама студенти обучават дистанционно в НВУ "В. Левски"
  • 153- ама студенти обучават дистанционно в НВУ "В. Левски"
  • 153- ама студенти обучават дистанционно в НВУ "В. Левски"

Около 40 000 лева собствени средства е вложил Националният военен университет „В. Левски” в оборудването на пет зали за достъп до дистанционно обучение, съобщи заместник- началникът му полк. проф. Георги Камарашев. 37 компютъра и сървър за залите са закупени по проекта „Нови възможности за учене през целия живот чрез модернизация на Център за дистанционно обучение към НВУ „Васил Левски”. Собствените вложения на ВУЗ- а са за нови мебели, за да отговарят залите на всички изисквания. Договорът за изпълнение на проекта е на стойност 605 654 лв. и бе подписан през октомври 2012 г. Тези средствата се осигуряват от ОП „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.

За една година по проекта 57 хабилитирани преподаватели са разработили общо 83 учебно-методически комплекта за обучение по пет магистърски програми, които са качени в системата за дистанционно обучение.  Три от програмите се реализират във факултета във Велико Търново и по една във факултетите на висшето училище в Шумен и Долна Митрополия, като обхващат общо 153- ама студенти. Приключила е първата изпитна сесия в Общовойсковия факултет в старата столица, посочи полк. Камарашев, който е и ръководител на проекта.

Чуйте повече от него в първия звуков файл.

Много добър 5,49 е успехът на студентите от специалност „Индустриален мениджмънт”, 5,13 в „Национална и регионална сигурност” и 5,38 в специалността „Стопанска логистика”, чиито център е В. Търново, съобщи още полк. проф. Георги Камарашев. Той разказа, че студентите имат постоянен достъп до внедрената система за дистанционно обучение, като могат да влизат в нея дори с мобилни телефони. Той комуникира с обучаемите предимно вечер, но по всяко време може да получи информация колко от тях са в системата, какво време отделят за работа, да провери решените от тях тестове или да прочете разработките им. По думите му системата работи отлично и дистанционното обучение постепенно ще замени задочното.

Още от него във втория звуков файл.

Центърът за дистанционно обучение в НВУ съществува още от 2005 г., а от 2010 г. е самостоятелен, информира ръководителят му подп. Станислав Джонов. Към момента в него работят четирима души.