В четвъртък и петък е футболният турнир от Ученически игри 2017
В четвъртък и петък е футболният турнир от Ученически игри 2017 / Радка Минчева, архив
150 деца в неравностойно положение ще се включат във футболен турнир във Велико Търново. Организатори на спортното събитие са официалният клуб на "Манчестър Юнайтед" в България и Община Велико Търново. Председателят на клуба Емил Йорданов обясни, че състезанието се провежда за девета поредна година в старата столица. През тази година в него ще се включат 14 отбора с деца от SOS детски селища, младежи от бившия Дом в Балван, които са настанени в къщички от семеен тип, деца от Дома за деца в село Овча могила, от Дом "Пеньо и Мария Велкови", както и от Дом в Пордим.
"През тази година ще включим и два отбора от ФК "Болярчета" и ФК "Килифарево". Въпреки, че турнирът има състезателен характер, за нас най-важно е да дадем възможност на децата да спортуват. Това е както нашата цел, така и на нашите партньори", посочи още Емил Йорданов.
Състезанието ще се проведе в два дни - петък и събота. На 28 ще се играят квалификациите, които ще са на стадиона в Килифарево, а на следващия ден - 29 ще се проведат финалите, на стадион "Ивайло" от 10.00 часа. Награждаването ще е на същия ден от 12.00.
"Призовете ще раздаваме ние като организатори, представители на Общината, както и на другия ни партньор - фирма за производство на мляко. На церемонията ще присъства и бившият играч на "Манчестър" Артър Албистън, който в момента работи за официалния куб на отбора", разказа още председателят на клуба. Той допълни, че по същото време ще се проведе и Националния събор на клуба, като се очаква във Велико Търново да пристигнат между 300 и 500 човека от цялата страна.