15-годишните хандбалистки взеха купата на България
15-годишните хандбалистки взеха купата на България / Дарик нюз

Девойките младша възраст на „Етър-64" спечелиха купата на България. На финилите в Габрово великотърновските хандбални надежди побадиха във всичките си срещи. Възпитаничките на треньорката Зоя Стефанова бяха в една предварителна група с отборите от Хасково и Панагюрище, които надиграха съответно с 19:5 и 19:7.

На полуфинала 15-годишните великотърновки отнесоха „Ники спорт" (Сливница) с 25:10 и се изправиха срещу домакините от „Бъки" в директен мач за трофея.

В него гостенките поведоха още в началото с 6:1, а почивката дойде при 11:5 в тяхняа полза. През вторите 20 минути етърки продължиха да доминират и стигнаха до крайното 21:12.

Мартина Хараламбиева бе обявена за най-добър вратар, а Мария Спиридонова за най-добър защитник.

„Всички играха много силно, но голямата разлика се дължи на това, че шест момичета от основния състав учат в Спортното училище и тренират двуразово. Това са Антония Игнатова, Християна Гавраилова, Полина Генчева, Виктория Маринова, Данислава Петрова и Мария Спиридонова. Освен тях своя принос за отличието дадоха Мартина Хараламбиева, Ивет Петрова, Гергана Десиславова, Михаела Ангелова, Стиляна Гинева, Яна Стефанова, Симона Каратодорова и Симона Ангелова. Доминирахме напълно над всички останали отбори и успехът ни беше заслужен", разказа наставничката на тима Зоя Стефанова.