11-годишна рокерка е най-малката участничка в мото рок феста на Света гора
11-годишна рокерка е най-малката участничка в мото рок феста на Света гора / снимки: DarikNews.bg

С водосвет за здраве, отслужен от отец Тихон, бе открито вчера шестото издание на Балканския мото рок фест на хълма Света гора във Велико Търново.

Сред официалните гости бяха депутатът Евгени Стоев, председателят на Общинския съвет Николай Ашиков, зам.-кметът Снежана Данева и общинският съветник проф. Михаил Харалампиев, които специално за случая бяха пременени в рекламни тениски на феста. Организаторите от мотоклуб "Бед Къмпани" и официалните гости приветстваха рокерите с добре дошли и им пожелаха приятно и безаварийно пребиваване в старата столица.

11-годишна рокерка е най-малката участничка в мото рок феста на Света гора
netinfo

Сред първите чуждестранни участници, дошли специално за рокерското събиране на Света гора, бяха група румънски мотористи. Очаква се да пристигнат още братя на вятъра от Сърбия, Турция и Македония. Освен бира и скара на корем, първата фестивална вечер предложи на най-запалените моторджии рок купон с веселяците от група "The Pomorians".

11-годишна рокерка се забавляваше рамо до рамо с далеч по-големите от нея любители на високите скорости. Малката Лета впечатли всички с коженото си облекло и моторчето "Ямаха", с което бръмчеше около фестивалната сцена. Девойката за втора поредна година се качва с мотора си на събора, като става любимка на всички рокери. Споделя, че никак не е трудно да караш мотор, научила се преди година, когато майка й купила возилото специално за събора. Лета Петрова е ученичка във великотърновското СОУ "Ем. Станев" и благодарение на родителите си от малка е запалена по рок музиката и рева на моторите.

11-годишна рокерка е най-малката участничка в мото рок феста на Света гора
netinfo

Тази вечер за всички участници на Балканския мото рок фест Общината подарява аудио-визуалния спектакъл "Звук и светлина", който ще бъде излъчен от 21,00 часа.  Музикалната програмата на фестивалната сцена се очаква да започне в 19,00 часа с концерт на младата българска група "Севи". Акцент в петъчната вечер обаче са румънците от "The Trooper", които ще забият в 22,30 ч.

Кулминацията на събора ще бъде в събота вечерта. Концертната програма в 20,30 ще подгреят сърбите от "Texas Flood". Фойерверки и огнено шоу допълнително ще нажежат атмосферата преди появата на немската хеви метъл банда U.D.O. Рок легендата Удо Диркшнайдер, познат още като фронтмен на група "Accept", се очаква да взриви фестивалната сцена около 22,30 ч.

Входът за феста е 10 лв. за всички мотористи и 15 лв. за немоторизираните посетители. Децата до 12-годишна възраст влизат безплатно.