Зуека се снима в немския филм Магда Аура
Зуека се снима в немския филм Магда Аура / netinfo
На театралния фестивал във Варна Нина и Зуека гостуват със спектакъла „Какво направи дядо...” по историята „Каквото направи дядо, все е хубаво”, написана от Андерсен през 1861 г. Спектакълът е създаден с подкрепата на фондация „Ханс Кристиян Андерсен 2005”-Дания, където се състои и премиерата му. "Театър "Кредо" е мечтата за всеки артмениджър", похвалиха се двамата актьори.Те винаги носят реквизита си в един куфар.

Поради големия интерес Васил Василев-Зуека и Нина Димитрова изиграха две представления по едноименната история на Андерсен. И отново с рекзивит в един куфар.. Действието се развива в студена зима, героите са облечени във вата..защо разказват Нина и Зуека..

Изключително успешният им спектакъл “Шинел” по Гогол вече има над 470 представления и е изнесен на осем езика. Предстои да бъде изигран и на японски език. Гостувал е на редица международни фестивали и е отличен с 11 международни награди. През юли театър "Кредо" заминава на турне в Япония и Южна Корея. Паралелно с театралните проекти, Зуека се снима и във немска филмова продукция „Магда Аура”. Названието идва от от името на средновековен град, в който главните герои се пренасят чрез скок във времето, разкри на пресконференция Зуека. Филмът се снима в Русе, Синеморец и София. Специалните ефекти предстои да бъдат заснети в студио „Бояна”.