"Жители на село Добромир, община Руен, направиха дарение за настанените в общинския хотел в село Аспарухово възрастни хора от дома в село Рояк", съобщи кметът на дългополското село Мария Георгиева.

Дарителска акция за пострадалите от пожара в Рояк в силистренско село

Дарението е връчено от Емине Шабан, Айше Емин и Емине Зенунова. Георгиева обясни, че преди това от съседното село, което всъщност е в Бургаска област, са потърсили връзка с нея и са попитали от какво имат нужда възрастните хора.

Жители на Добромир са предоставили чисто нови спални комплекти, хавлии, дамски и мъжки чорапи, домашни и гумени чехли, възглавници, чаршафи за еднократна употреба, мъжки и дамски обувки, маратонки и бельо, горни и долни дрехи и други.

От какво се нуждаят оцелелите след пожара в старческия дом в с. Рояк

Съседите от Добромир са съпричастни и са готови да помогнат отново, коментира Георгиева и изказа благодарност на всички жители от съседното село. Тя разкри, че децата на някои от дарителите посещават детската градина в село Аспарухово.

Част от обитателите на Дома за възрастни хора в село Рояк бяха настанени в общинския хотел в село Аспарухово след пожара, при който загинаха девет души. Инцидентът стана в понеделник.
БТА