Жители на „Кайсиева градина“ ще протестират заради строеж
Жители на „Кайсиева градина“ ще протестират заради строеж / DarikNews.bg, архив

На протест излизат тази вечер жители на варненския квартал „Кайсиева градина“. Недоволството им е породено от намерения за строителство, заради което е ограден паркингът на училището "Стоян Михайловски" и пътища до пазарчето, съобщават от инициативния комитет. Демонстрацията е насрочена за 18:30 ч. до паркинга на училището.

Междувременно кметът на район „Валдислав Варненчик“ Неделчо Михайлов заяви, че по казуса със засегнатите имоти е провел множество разговори с жители на квартала, а до края на седмицата "Инжстрой" ще започне асфалтирането на участъка.

„Силно се надявам, че този протест не е опит за повеждане на гражданската енергия в определена предизборна посока. Заради тези си опасения аз няма да присъствам на този протест, макар, че имах желание. Гражданите на "Кайсиева градина", които или ако ще присъстват на протеста, като се напротестират могат да заповядат в 19 часа в сградата на районното кметство на сериозен разговор. Ако не им е удобно - в петък съм готов да дам за n-ти път лични разяснения по казуса, защото имам силни притеснения, че хората, които организират протеста, неизвестно кои, също не са наясно“, написа във „Фейсбук“ Неделчо Михайлов.