Жители на Галата искат директен транспорт до Терапията
Жители на Галата искат директен транспорт до Терапията / Дарик Варна

Жителите на квартал „Галата“ и местността „Боровец“ са изразили желание маршрутът на автобус №12 да бъде променен, като началната му спирка да стане „Галата“, а не както е сега „Аспарухово“. Това стана ясно на днешното заседание на комисията по транспорт към Варненския общински съвет.

Причината е, че живеещите в тази част на Варна нямат директен транспорт до Терапията и Военноморска болница. На тях им се налага да сменят два автобуса, ако искат да стигнат до лечебните заведения. Именно заради това са отправили молба за промяна на маршрута на линия №12.

Общинските съветници решиха да изпратят предложението до комисията по транспортни схеми, както и до двата превозвача - „Транстриумф“ и „Градски транспорт“. Те трябва да излязат със становище и, ако са съгласни, да се смени маршрутът на автобуса.

Съветниците гласуваха още в 20-дневен срок общинската администрация да даде отговор на въпроса какви мерки ще се предприемат за обезопасяване на кръстовището до автогарата - между бул.“Владислав Варненчик“ и ул.“Струга“. Обсъдени бяха идеите за изграждане на кръгово движение или поставяне на светофарна уредба.