Възрастна жена от Варна загуби пенсията си до пощенски клон в града. Причината е бурен вятър, който повалил жената на земята. След това тя споделила историята на нейна позната, а тя от своя страна пуснала пост в социалните мрежи с апел, ако някой намери парите - да ги върне.

Александър Иванов, Силвия Любенова и Деян Димитров виждат призива в социалната мрежа и след секунди вече имат план – да съберат пари и да ги дарят безвъзмездно.

„Даренията са благодарение на изключително много хора, които реагираха по много бърз начин и в интерес на истината съм изключително изненадан. Бих желал да им благодаря изключително много за това, че отвориха сърцата си в този труден момент и направиха деня на няколко хора изключително добър”, споделя Деян.

„Събрахме изключително бързо сумата, даже и много повече над нея”, казва пред NOVA Силвия.

Само часове по-късно младежите са пред дома на пенсионерката, за да й върнат това, което вятърът е отнесъл. Жестът на младите хора развълнува възрастната жена. 

„Безкрайно им благодаря и съм много трогната от жеста. Прекрасни младежи! Благодаря ви за милия, за хубавия жест!”, каза жената. Тя помага на трудноподвижната Димитричка Влайкова, която наскоро е прекарала инсулт. Именно Димитричка сигнализира в социалните мрежи за случилото се. Част от пенсията била предвидена за погасяване на кредит.

Събрана сума в помощ на жената надхвърля нейната пенсия и така с останалите пари младежите са решили да помогнат и на други нуждаещи се.

„Каквото остане ще го дарим за две други каузи - за едно болно детенце и за една жена, която има двама сина и са в доста тежко състояние”, обясниха младежите.
NOVA