Зевзек призова Бойко да стане варненски зет
Зевзек призова Бойко да стане варненски зет / Дарик Варна

Лидерът на Партия на българските мъже Росен Марков осъществи поредната си нестандартна проява. Навръх празника на Варна местният зевзек се появи пред Катедралата с надпис, призоваващ премиера Бойко Борисов да стане варненски зет. „Варна те обича", гласеше още плаката на Марков.

„Всички знаят, че откъдето е жената, там е и родата. Аз казвам, че щом става въпрос за Бойко, там е и държавата, няма какво да си кривим душата", сподели лидерът на Партия на българските мъже.

В очакване на премиера, който днес е на визита в морската столица, шегаджията заяви, че смята да подари на Борисов и плакет на Партия на българските мъже с комсомолския призив „Винаги готов". Знакът изобразява еректирал полов член. Освен това Марков разкри, че е приготвил албум със стотина снимки на красиви варненки, които също смята да връчи на премиер-министъра.

Търпението на варненеца бе възнаградено и той успя да връчи даровете на Борисов. По молба на зевзека, плакетът не бе отворен пред присъстващите журналисти. Каталог със снимки на варненки Борисов не получи, но все пак изкоментира идеята така: "Стига! Само това ми трябва!".

Това е вторият подарък, който Росен Марков прави на Бойко Борисов за Деня на Варна. Миналата година министър-председателят получи като дар жив заек, кръстен Станишко. Премиерът на свой ред подари зайчето на млада варненка, която се оказа именничка.

Преди седмица варненецът показа лика на депутата от левицата Мая Манолова, изрисуван върху предния капак на колата му. Преди месец Марков влезе в ролята на „доктор-биролог". На входа на Морската градина той откри "пункт за спешна помощ", където се лееше бира. „Само като видя човека, мога да преценя с колко и с каква марка бира да го спася от жегите", шегуваше се той. В началото на юни ексцентрикът удави надуваема секскукла на Първа буна, за да ознаменува старта на летния сезон.