Зевзек почерпи с вино и коняк в студа
Зевзек почерпи с вино и коняк в студа / Снимки: Дарик Варна

Пункт за спешна помощ, в който се раздават безплатно вино, уиски и коняк. Това представляваше поредната нестандартна проява на лидера на Партията на българските мъже Росен Марков. Пунктът бе разкрит на централния варненски площад „Независимост", до фонтаните.

Зевзек почерпи с вино и коняк в студа
netinfo

„Предлагам нетрадиционен, но истински начин за справяне със студа. Имаме договор с изтрезвителното. Някои са доста болни. Северно изложение съм им поръчал, по-бързо да изтрезнеят", коментира пред Дарик лидерът на партията на българските мъже.

Зевзек почерпи с вино и коняк в студа
netinfo

Като част от инициативата Марков върза бутилка коняк около врата на немска овчарка, която бе определена като „българския санбернар" . „Кръстил съм я Бил Клинтън. На Моника върти опашка, на Хилъри свежда глава", обясни зевзекът.

Това е поредното необичайно хрумване на Росен Марков. Навръх Петльовден Марков се разходи до президентството, където подхвърли петелът Гоце. В края на януари зевзекът призова шофьорите да пътуват със зимни гуми. В инициативата се включи 19-годишна варненка, която при минус 11 градуса остана само по бельо. Това бе втората "гола акция" на Росен Марков само за няколко месеца. В началото на ноември миналата година млада жена се съблече и се разходи с табела, на която беше написано „Запалете фаровете". Поводът за проявата тогава беше традиционната акция „Светлина" на КАТ.

На 15 август миналата година за Деня на Варна зевзекът подари лично на премиера жив заек, кръстен Станишко. Две седмици по-късно Росен Марков опита да направи необичайно дарение на варненската полиция. Той връчи на полицаите овцата Радка. Подаръкът обаче не бе приет от местните блюстители на реда. През октомври, между двата тура на изборите, Марков разходи овца в центъра на Варна. По този начин той призова варненци да гласуват.
Сред скандалните прояви на варненеца са самопогребване пред общината, влизане по боксерки в зала „Пленарна" и скачане в морето на Богоявление за спасяване на секс кукла.

През март лидерът на партията на българските мъже планира нови две нестандартни инициативи. На първи март смята да подари на премиера Бойко Борисов жива мартеничка и мартеничката на Партията на българските мъже - Пижо с две Пенди. На осми март Росен Марков ще направи серенада пред Парламента. Посланието ще бъде „Жени, обичам ви".