Затварят за месец ул. “Райко Даскалов”
Затварят за месец ул. “Райко Даскалов” / netinfo
Заради строителни работи от 1 ноември ул. “Райко Даскалов” ще бъде затворена за движение, съобщават от Община Варна. Улицата ще бъде затворена за около месец. Там ще бъде изградена битова канализация с последващо възстановяване на асфалтовата настилка, уточняват от Общината.

От днес бул."Христо Смирненски" ще бъде отворен за движение, съобщи на редовния си седмичен брифинг кметът Кирил Йорданов. Ремонтът е трябвало да приключи преди ден, но липсата на електричество е създала проблеми в работата на асфалтовите бази.

Затворен за движение за още 20 дни остава половинкилометровият участък между улиците "Мир" и "Подвис". В момента там се подменят канализационните шахти.

Тези дни започва и цялостното преасфалтиране на бул. "Цар Освободител", информира кметът.

До края на годината броят на облагородените междублокови пространства на територията на община Варна ще достигне 10, съобщи още Йорданов. Общата стойност на инвестицията е 2,5 млн. лева. Изготвени са проекти за облагородяване на още 9 междублокови пространства, които ще бъдат реализирани през следващата година. В момента се работи по общо 25 строителни обекти, които трябва да бъдат завършени до края на годината, каза още градоначалникът.