Затварят път до Златните за 2 години
Затварят път до Златните за 2 години / netinfo
Пътят от курорта „Слънчев ден” до спирка „Писател” ще остане затворен за 2 години заради укрепването на свлачищата в района. Забраната за движение на автомобили няма да важи през летния сезон, заяви кметът на Варна Кирил Йорданов.

До утре трябва да бъде уточнена датата за приключване на ремонта по отсечката „Св. св. Константин и Елена” - "Виница" и фирмата изпънител да представи временна транспортна схема. Община Варна ще кандидатства с проект за 2.5 млн. лв. за оширяване на пътя в района, изграждане на водоносни шахти и повторно асфалтиране. Преди това там трябва да приключат прокарването на канализация и водопроводи, газификацията на района и поставянето на тласкател.

Дейностите по укрепване на Аспаруховия мост вече са приключили, добави още градоначалникът. Възстановен е насипът с масиви от кал и отводнителните улеи. Всички шахти са почистени, укрепени са устоите на моста. Там, където е било необходимо, са извършени частични ремонти.

Предписания за ремонт на разрушените корнизи на сградата на бул.„Съборни”19 са издали от общината. Част от козирката на сградата падна на тротоара миналата седмица.