/ netinfo
Центърът на Варна ще бъде затворен за движение на автомобили в предобедните часове в събота. Причината е откриването на новия мото сезон, което ще започне в 9,00 часа и ще продължи до около 13,00 на 1 април. 

Движението ще бъде преустановено на площад „Св. Св. Кирил и Методий“ до Катедралния храм „Св. Успение Богородично“, като освободена от коли ще бъде и таксиметровата стоянка. 

Ограничава се трафикът и по бул. „Мария Луиза” в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;  по бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”, както и по бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”. 

Затварянето а булеварди ще доведе и до промяна в обществения транспорт.  Автобус 148 ще преминава по бул. "Съборни" и ул. "Антим I", автобусни линии 7, 9, 14, 31, 31А и 109 няма да обслужват спирка "Козирката". Същите ще преминават по бул. "Съборни" и ще обслужват спирка "Централна поща", по ул. "Антим I" и ще се включват в маршрутите си, информират от "Градски транспорт".

В 12,00 часа започва мотошествие, което ще премине по следния маршрут: Катедралата - бул."Мария Луйза" - бул."Осми приморски полк" - бул."Цар Освободител", бул.  "Христо Смирненски", бул."Вл.Варненчик” – Катедралата.

netinfo

Молим за колегиално и културно движение в колоната, без изпреварвания и стегнато движение, за да не се разкъсва колоната”, отбелязват организаторите.
 
Партито на мотористите ще продължи в къмпинг „Лагуна” в края на "Златни пясъци".