/ IStock
Затварят нощните заведения в областта
"Въвеждат строги мерки за борба с коронавируса и във Варненско. Всички нощни заведения, дискотеки, клубове и други подобни нощни заведения за развлечения на закрито на територията на областта ще бъдат затворени от днес до 13 ноември, включително. Решението е на Областния кризисен щаб", съобщи областният управител Стоян Пасев.

169 новозаразени във Варненско

До 10 ноември, включително, остават затворени и пенсионерските клубове. В спортните зали, салони и площадки в учебните заведения до 10 ноември няма да се допускат външни посетители.

Преустановява се провеждането на планов прием и планова оперативна дейност в лечебните заведения със заболеваемост към 25 октомври над 123 души на 100 000 население до 30 ноември.

106 новозаразени във Варненско и един починал

Присъстващите на сватби и кръщенета се ограничават до 10 души, но при спазване на дистанция от 1,5 метра. В заведенията за обществено хранене да се създаде организация за осигуряване на дистанция от 1,5 метра между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси и недопускане на повече от шест души на маса.

На пазари, тържища и други сходни места трябва да се осигури дистанция от 1,5 метра между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове. Да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите. В театралните и киносалони остава изискването за 50% заетост, засега тя няма да се намалява.