Започва семинар за административно правосъдие
Започва семинар за административно правосъдие / netinfo

Четвъртият регионален семинар по проект “Административното правосъдие и развитието на гражданското общество” на Асоциацията на българските административни съдии ще започне от 10:00 часа в Пленарна зала на община Варна. Предстои провеждането на още седем семинара по този проект, финансиран с бюджетна субсидия за неправителствения сектор в обществена полза.

Участници в семинара във Варна ще бъдат представители на местната власт от общини и областни администрации от областите Варна, Шумен и Добрич - председатели на общински съвети, кметове, общински съветници, общински служители.
Ще бъдат представени анализите на Административните съдилища във Варна, Шумен и Добрич за основните групи дела, образувани по жалби срещу актове на административни органи от общинските администрации и областните администрации, както и срещу решения и подзаконови нормативни актове на общинските съвети, за районите на трите съдилища.

Анализите на съдебната си практика са подготвили 22 Административни съдилища в страната. Материалите ще бъдат представени и обсъдени на общо девет семинара, които ще се проведат от 20 февруари до юни тази година.