/ netinfo
Започва ремонт на 5-километрова отсечка от пътя Варна-„Златни пясъци”, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура”. Участъците, които ще бъдат рехабилитирани, са от резиденция „Евксиноград” до спирка „Миньор“ и от кръстовището с ул. „Янаки Богданов“ до пресичането с ул. „Арх. Стефан Венедикт Попов“.

Ще бъде ремонтирано и платното за Варна в отсечките от кръстовището за Аладжа манастир до пътен възел „Ален мак“ и участъкът между двете пресичания с ул. „Арх. Стефан Венедикт Попов“. 

Ремонтните дейности ще се извършват без спиране на движението. Трафикът ще преминава през платното, в което не се работи. Скоростта на движение е ограничена до 60 км/ч. При добро време се очаква предвидените работи да завършат до края на ноември. 

През миналата година бяха ремонтирани други близо 5 километра от пътя - от кръстовището за Аладжа манастир до кръговото кръстовище при спирка „Миньор“. Изпълнител на строителните работи е пътноподдържащото дружество в област Варна - ДЗЗД „ПОНТ“, с което АПИ има 4-годишен договор.