Започва кампания за безопасен секс
Започва кампания за безопасен секс / DarikNews.bg, архив

За четвърта поредна година дирекция „Превенции” на община Варна организира кампания „Обичай ме безопасно” за превенция на рисковото сексуално поведение, насочена към младите хора. За целта са отпечатани 2000 образователни книжки за сексуално-преносими инфекции, 5000 стикера и 50 плаката.

В най-големите варненски гимназии доброволците от превантивните клубове към дирекция „Превенции” ще организират и реализират училищни кампании. От 10 до 17 ч. в Националната гимназия за хуманитарни науки и изкуства, Първа езикова гимназия, Трета природо-математическа гимназия, Четвърта езикова гимназия, Пета гимназия с преподаване на чужди езици, Варненска Морска гимназия и Професионална техническа гимназия 150 ученици от превантивните клубове ще осъществят разнообразни инициативи.

Обучители на връстници ще проведат образователни сесии, дискусии по превенция на рисковото сексуално поведение със свои съученици. Доброволците ще изработят образователни постери, графити, табла, плакати с превантивни послания и ще подредят изложби. Ще бъдат раздавани образователни и превантивни материали, с които доброволците ще достигнат до над 7000 ученици.