Започва кампания за актуализиране на базата данни на Е. ОН
Започва кампания за актуализиране на базата данни на Е. ОН / netinfo
Започва кампания за регистриране собствеността на имоти във вилните зони във Варна, съобщават от Е.ОН България. Компанията призовава своите клиенти да актуализират данните си в определения за това срок. След обстойна проверка на клиентската база данни на имотите във вилните райони, от дружеството са установи липса на информация за собствеността на тези имоти и присъединяването им към електроразпределителната мрежа на Е.ОН България.

С цел актуализация на базата данни и узаконяване потреблението на електроенергия в тези зони стартира инициатива, с която се призовават собствениците на имоти в тези райони да представят в Центъра за обслужване на клиенти на ул. „Девня” No2 необходимите документи: скица на имота, нотариален акт за постройка или Разрешително за строеж със стара дата /преди 2005г./ и документ за самоличност. Крайният срок за предоставяне на документите е 14 юли тази година.

След разглеждане на документацията на всеки един клиент поотделно ще бъде извършена проверка дали е спазена процедурата по присъединяване към електроразпределителната мрежа. В случай, че се установи неправомерно присъединяване, компанията ще открие процедура по присъединяване към мрежата по установения законов ред.

В случай, че клиентите не се възползват от тази възможност за актуализиране на данните или не спазят посочения за това срок, използването на електрическа енергия ще се счита за неправомерно. В следствие на това, на основание Общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия през електроразпределителните мрежи на „Е.ОН България Мрежи”АД, преносът на електроенергия към съответния имот ще бъде преустановен.