/ община Варна
Във Варна започнаха ремонтните дейности за облагородяване на 17 м.р. в район „Приморски“.

Той обхваща територията между бул. „В. Левски“, бул. "Осми Приморски полк“ и ул. „Мир“ и ул. „Царевец“.

Проектът предвижда изграждане на 10 спортни и детски площадки, кътове за отдих, подмяна на осветителните тела и озеленяване. Дейностите започнаха с основния ремонт на ул. „Анастасия д-р Железкова“ и преасфалтиране на ул. „Акациите“, която досега беше много проблемна, обясни кметът Иван Портних, който заедно Христо Иванов, зам.-кмет, и Петя Проданова, кмет на район "Приморски", бе на място.

В проекта се включва и ремонт на ул. „Мадара“, за която предстои разширение и укрепване, свързано с канала, за което има отделен проект и финансиране. 

Oграничават движението в участък от Аспаруховия мост във Варна

За облагородяването на 17 м. р. бяха осигурени европейски средства, но проектът отпадна заради обжалване. Това се случи и с проекта за кв. „Чайка“, тъй като определени общественици подведоха хората, че ще има презастрояване. Ние всъщност искаме да правим точно обратното – паркови зони, зони за отдих, спортни игрища, ремонт на малките улици и паркоместата. Предвидените средства бяха пренасочени за IV м.р. във „Вл. Варненчик“, който вече е напълно обновен, припомни още кметът.

В район "Приморски" продължава работата по трансформирането на бившето Оздравително училище в КК "Св. Св. Константин и Елена". Започна изготвянето на технически паспорт и енергийно обследване на сградата.

Целта е там да се изгради ново начално училище, за да бъдат осигурени места за децата на младите семейства, които живеят в района. Предстоят ремонти на две от централните улици във Виница - ул. „Св. Св. Константин и Елена“ - в участъка от ул. „Цар Борис III” до гробищния парк, и ул. „Цар Борис III” - от бул. „Осми приморски полк” до пресичане с Фатрико дере.
 
 
община Варна