Навръх Никулден стотици варненци се събраха на площад „Независимост“, за да присъстват на традиционното запалване на светлините на градската коледна елха, предаде кореспондент на DarikNews.bg.

Тази година в украсата на 12-метровото живо дърво са използвани повече от 23 000 енергоспестяващи светодиоди и нов триизмерен връх.
 

Варна, Коледа, Никулден, елха
Християн Тилкиян

Празникът започна с детски концерт с участието на вокална формация „Бънджи сингърс“, балетно студио „Звездна дъга“, варненски айкидо бойци, формация за акробатичен рок „Стар денс“, хип-хоп танцова формация „Rio crew“, вокално студио „Angel Voices“, балет „Мелади“ и още много други.

"По стара традиция отново сме тук, в центъра на Варна, навръх Никулден, за да запалим светлините на нашата елха. Честит празник на именниците, които празнуват! Нека е светло в душите ни, нека си пожелаем здраве, щастие и спокойни празнични дни!“, каза кметът на града Иван Портних.
 

Варна, Коледа, Никулден, елха
Християн Тилкиян

Кулминацията на вечерта беше запалването на коледната елха, както и последвалата 7-минутна празнична заря. На площада имаше много именници, решили по този начин да отбележат своя празник. След приключване на тържеството всички се втурнаха да се снимат на фона на коледната елха и празничната украса.

Организатор на събитието бе дирекция „Култура и духовно развитие“ към Община Варна.