Заляха с киселина активист на “Атака”
Заляха с киселина активист на “Атака” / netinfo

45-годишният активист на “Атака” Красен Георгиев е бил залят с киселина, съобщи за Дарик областният координатор на партията Евгения Александрова. Инцидентът е станал снощи около 22:30 часа пред дома му на улица “Роза” 28 в Аксаково. Нападателите са слезли от кола е разказала на Александрова съпругата на Георгиев. Последните дни автомобил с непознати е бил забелязван пред дома му от съседи.

 

В момента Георгиев е настанен във Военноморска болница с 25 % изгаряния. За живота му няма опасност, но има вероятност да загуби зрението си. Киселината е засегнала лицето и гърдите му. Георгиев е контактен. Разпитан е от полицията. За Дарик пресаташето на Областна дирекция  “Полиция” – Варна, Калинка Пенчева заяви, че има заподозрени. Хора от най-близкото му обкръжение също не са игнорирани като автори на престъплението, допълни още тя.

 

Красен Георгиев е член на “Атака” и на общинското ръководство на партията в Аксаково повече от една година. В момента се занимава с недвижими имоти. В периода 1999 - 2005 година е работил в Общината. За никого в града не са тайна неговите сложни и трудни отношения с кмета на Аксаково Атанас Стоилов, заяви Евгения Александрова. Тя подозира, че Георгиев е притежавал уличващи документи за градоначалника. Не е била изключена номинацията на Красен Георгиев за общински съветник, заяви още Александрова.

 

Кметът на Аксаково Атанас Стоилов не беше открит на мобилния му телефон за коментар.