Заловиха нападателите на студента във Варна
Заловиха нападателите на студента във Варна / netinfo
Има задържани за извършения побой над 21-годишния студент Николай Василев, съобщиха от ОДП-Варна. В резултат на технически средства, системи за видеонаблюдение, записи от охранителни камери на банки, кантори, офиси и други, вчера е установено местонахождението на отнетия от студента мобилен телефон. Лицето, у което е открит, е задържано за 24 часа. Същия ден е установен и вторият извършител, който е задържан тази сутрин. Двамата нападатели са направили пълни самопризнания за извършеното от тях престъпление. Те са варненци на 18 и 19 години, с чисто криминално минало.

Двамата са посетили дискотека в Двореца на културата и спорта, където са употребили голямо количество алкохол. Нападението е случайно, непреднамерено и неорганизирано. Срещнали са пострадалия на бул. “Осми приморски полк” около 05.25 ч. на 14-ти декември и под влияние на алкохола (поради това, че ги “гледал лошо”) му нанесли побой, който не е предизвикан от потърпевшия по никакъв начин.

След поваляне на пострадалия, извършителите му отнели мобилния телефон и личните документи. Последните са захвърлени до оградата на Археологическия музей, където са открити от служители на Общинска полиция. След побоя двамата избягали с такси в посока кв. “Владислав Варненчик”.

Пострадалият е бил намерен в безпомощно състояние около 6 ч. в близост до хотел „Реверанс” на бул.”Осми приморски полк”, на метри от Община Варна. Транспортиран е до болницата „Св. Анна”, където е претърпял операция.

Пребитият студент е бил със счупен череп, вътрешни и външни хематоми и кръвонасядания в областта на едното око. Той е следвал в Хелзинки и се е прибрал в морската столица за празниците. Полетът му е бил отклонен за София и младежът пристигнал във Варна часове преди да бъде пребит.