Залесяват варненския квартал Младост
Залесяват варненския квартал Младост / netinfo
Пролетна кампания за обновяване и попълване на зелената система стартира във варненския квартал “Младост”. До 25 март ще бъдат залесени дворове на училища, детски градини, предблокови пространства и детски площадки. В парковете „Младост” и „Елин Пелин” също ще се появят нови дървета и растителност.

22 от общо 37 учебни и детски заведения в района са проявили интерес и заявили желание за участие в инициативата на районната администрация. Експертите ще трасират участъците за новата растителност, която е осигурена чрез средства на спонсори. Сред дървесните видове има и няколко редки като иглолистното дърво метасеквоя и албиция - красиво парково дърво, наричано принцесата на широколистните дървета. Те ще отидат в училища, където има засилено обучение по биология, за да могат децата да се грижат за тях и наблюдават растежа и развитието им.

От Държавно лесничейство - Варна, са осигурени още 100 шириколистни и 120 иглолистни 4-годишни фиданки. Така районната администрация на „Младост” ще подпомогне и националната кампания „Да засадим дърво”, адресирана към ученици, студенти, природозащитници и всички любители на природата. Кампанията е част от инициативата на президента Георги Първанов „Хубава си моя горо”.