Заледени, но проходими са пътищата в региона
Заледени, но проходими са пътищата в региона / Дарик Варна

Пътищата във Варненско са заледени заради вчерашното топене на снега и последвалото го падане на температурите. Основните пътни артерии са обработени с луга и пясък, но въпреки това на места има сериозни заледявания. От Областно пътно управление уверяват, че пътищата са проходими при зимни условия. Няма затворени участъци, няма и ограничения при пътуване.

През изминалото денонощие във Варна са регистрирани 31 катастрофи с материални щети. Сериозно пострадали граждани няма, информират от КАТ.
От Е.он не съобщават за големи аварии, освен за отделни адреси, където повредите се отстраняват по реда на постъпването на сигнали за тях.

От Общината информират, че продължава отстраняването на повредите по уличното осветление. Продължава и извозването и депонирането на снега. Сметосъбирането и сметоизвозването работят без затруднения, уверяват от Община Варна.

Видимостта в областта е добра, температурата в момента е –1 градус, вятърът е слаб. Максималната температура във варненско днес ще достигне 5 градуса над нулата, което ще доведе до нови поледици през нощта.