/ Дарик Варна, архив
Кварталът е населен предимно от млади семейства, но липсвала площадка за игра на деца с подходящите съоръжения
В кв. „Бриз” да бъде изградена детска площадка с подходящите съоръжения за деца от 0 до 12 години. За това настояват жители на варненския квартал.

„Бриз” е един от най-новите и бързо разрастващи се квартали на Варна, населен предимно от млади семейства, но липсва площадка за игра на деца с подходящите съоръжения, се посочва в заявление, подкрепено с подписите на 600 жители на квартала. 

Най-близките площадки, на които жителите на „Бриз” са принудени да водят децата си, са в съседния квартал „Чайка”.  „Той е далеч от домовете ни, трудно достъпен е поради липса на проходими тротоари, както в близост до улиците, така и в пределите на Парк-паметника на Българо-Съветската дружба”, се посочва в писмото.

Като подходящи за изграждане на зона за детска игра жителите на квартала считат пустеещото баскетболно игрище в пределите на РТВЦ-Варна и теренът в непосредствена близост до жилищната сграда на ул.”Д-р Василаки Пападопуло” 55. 

Искането ще бъде разгледано на днешното заседание на комисията „Благоустройство и комунални дейности” към Общинския съвет.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК