Започна подаване на заявления за второ класиране на първокласниците
Започна подаване на заявления за второ класиране на първокласниците / live.varna.bg
Обявени са свободните места за второ класиране за прием в първи клас в общинските училища на територията на община Варна, съобщиха от дирекция „Образование и младежки дейности“. След изтичането на срока за записване от първо класиране, свободните места в училищата са 455 за цялата община, като за град Варна те са 421, а за училищата в селата Тополи, Константиново и Каменар – 34.
 
Подаването на заявление започва от днес и ще продължи и утре, 12 юни. Ново заявление за обявените свободни места регистрират родители, които не са подавали такова до момента, както и тези, чиито деца не са записани в училищата, в които са класирани. Със старото заявление във второ класиране участват некласираните деца, като желанията се редактират според обявените свободни места. Пълната информация за свободните места можете да откриете тук.
 
От дирекция „Образование и младежки дейности“ съветват родителите да следят за актуалност в заявлението на адресната регистрация на детето и при установено несъответствие да се явят в Община Варна, стая 1104, във времето от 9.00 до 12.00 часа и от 14.00 до 17.00 часа. На място в общината подават заявление и родителите на деца, за които липсва информация в електронната система.

Второто класиране ще бъда обявено на 13 юни до 17.00 часа. В дните от 14 до 17 юни децата трябва да се запишат в училището, където са приети. Във връзка с провеждането на Националното външно оценяване на 17-ти юни записването ще става след 14.00 часа.