/ плувен клуб "Аполония" архив

С купа „Добри Динев“ ще бъде удостоен най-бързият участник от морската столица в плувния маратон „Галата - Варна“, който ще се проведе на 5 август. Призьорите в 78-то издание ще си разпределят награден фонд от 6800 лв. Надпреварата е под патронажа на спортния министър Красен Кралев.

Председател на организационния комитет на маратона е кметът на Варна Иван Портних. Организатори на най-старото плувно състезание в България са Община Варна, Военноморските сили на Република България и ПСК „Черно море”.

Тази година записването стартира от 6:30  до 8:30 часа, а стартът ще бъде даден в 9:30 часа до моста на нос Галата, съобщиха организаторите.

Ден преди маратона - на 4 август, за втора поредна година ще се проведе спортния форум „1000 х 1000“. Събитието няма състезателен характер и е своеобразна тренировка за онези, които искат да преплуват маратона „Галата – Варна“ на следващия ден. Идеята е 1000 души да преплуват 1000 метра в морето. Сборният пункт ще е на плажната ивица под плувен комплекс „Приморски” в 8:00 часа, а стартът е 2 часа по-късно, в 10:00.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК