/ Thinkstock/Getty Images
Над 60 топ лектори от най-големите световни брандове ще участват на на InnoWave Summit 2018 - високотехнологичната конференция за дигитализация на бизнеса и обществения сектор. Тя ще се проведе във Варна на 19 и 20 октомври. Бизнесът ще има шанса да се срещне с доказани специалисти на световно ниво.

Изложението ще бъде разделено на три части - експо, иновации и бизнес. Билетът за вход струва 118 евро и важи за двама души. На това издание са откроени два акцента – Варна ще се присъедини към Европейските стартъп градове, ще се обърне внимание и на жените в тенологичната индустрия.

Лектори от световните компании Facebook, Google и Apple пристигат на конференция във Варна

Основен проблем пред бизнеса е намирането на кадри. Университетите отглеждат такива, които не са толкова подготвени за нуждите му, обясни Николай Петканов от Български бизнес форум. 

Във Варна има между 28 и 29 хиляди малки и средни предприятия. Те искат да бъдат глобални, но над 60 процента от тях нямат никакво присъствие в дигиталната сфера, подчерта той. Чрез конференцията показваме, че Варна има място на дигиталната карта и помагаме на бизнеса да получи ноу-хау от големите в тази посока, добави Петканов.

На миналото издание на форума участие са взели над 800 души. Сред тях е имало дори ученици от Математическата гимназия, които фалшифицирали билетите, за да успеят да влязат. Тази година те ще имат безплатен достъп.