/ Янко Митев, Фейсбук
Ремонтът на санитарните помещения в VII СУ "Найден Геров" е предвиден да бъде извършен със средства от Община Варна. За целта вече са отпуснати 30 000 лв. към училището, съобщи Лилия Христова, директор на дирекция "Образование и младежки дейности".

Изказването бе по повод разпространени снимки на неремонтирани тоалетни в сградата на училището, където се реализира проект за конструктивно укрепване и енергийна ефективност на сградата. 

Възложител на проекта е директорът на училището Мария Нестерова и включва дейности по конструктивно укрепване, поставяне на топлоизолация, ремонт на покрива, подмяна на вътрешните инсталации. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж". Община Варна е предвидила отпускане на средства за ремонт на санитарните помещения, които са извън проекта. 

"На разпространените снимки са показани неремонтирани тоалетни в училището. Едно от децата претърпя операция и нямаше как да ползва тоалетна с клекало, затова трябваше да осигурим моноблок. Говорих с бащата, разпространил снимките. Обясних, че нямаше как тоалетните да бъдат включени в проекта за ремонта на сградата, затова те ще бъдат ремонтирани допълнително", каза директорката.

Санитарните помещения в училище Найден Геров
Янко Митев, Фейсбук

Дирекция "Образование и младежки дейности" включва ежегодно в капиталовата си програма средства за ремонт на санитарни помещения в училища при подадени заявки от директорите. Обновени са в ОУ "Стефан Караджа", ОУ "Васил Друмев", в момента се работи в ОУ "Иван Рилски".