/ live.varna.bg

С празнично шествие и концерт в читалище „Петко Р. Славейков“ район „Владислав Варненчик“ отбеляза своя празник навръх Деня на Св. Св. Константин и Елена. 

„Радвам се, че и тази година заедно споделяме празника“, обърна се към хората в читалището кметът на Община Варна Иван Портних. Той припомни, че инвестициите в района са важен приоритет за общината и се реализират ежегодно.

„Ремонтирахме всички основни пътни артерии, обновихме парка, построихме нова ясла, а ОДЗ 11 бе ремонтирано и разширено. Продължаваме все така активно да работим заедно с районния кмет Николай Костадинов. Част от образователната инфраструктура, включена в инвестиционната програма на Община Варна, се реализира тук – ремонтираме Първо ОУ,  предстоят  ремонти на СУ „П.К. Яворов“ и на детска градина „Първи юни“.  Готов е проектът за нов модерен многофункционален спортен комплекс, който ще предлага възможност за футбол, волейбол, баскетбол, ще има скейтпарк, алея за ролери и бягане,  тенис корт.

На финала е и проектът за обновяването на IV микрорайон, както и проектът за Кайсиева градина.  На територията на района е и пробивът на бул. „Сливница“,  който предстои да бъде реализиран и който ще осигурява бърза връзка с автомагистралата“, каза кметът Иван Портних. Той благодари на хората за добрия диалог и сътрудничество.

live.varna.bg

Тържеството продължи с музикална програма и връчване на награди на победителите в конкурса за най-красиво озеленено междублоково пространство - „Пъстро и създадено с любов“.  Най-голяма подкрепа във фейсбук получиха обитателите на бл. 204, вх. 3; бл. 32, вх. 2 и бл. 404, вх. 14.

Наградите на кмета на район „Вл. Варненчик“ бяха в 5 категории. Най-добро декоративно оформление спечели  бл. 230, вх. 4;  Най-добро художествено изпълнение:  Бл. 36, вх. 1; Най-добро индивидуално изпълнение: Бл. 7, вх. 13; Най-професионално изпълнение:  Бл. 408, вх. 18; Най–зелено, голямо и целогодишно поддържано предблоково пространство - Бл. 302, вх. 10 и 11.

live.varna.bg

Сред гостите на събитието бяха Даниела Панайотова, зам.-кмет на район Аспарухово, общинските съветници  Марица Гърдева и Николай Георгиев.